Eşti aici

​După o solicitare repetată, Ministerul Sănătății anunță organizarea primei conferințe online cu participarea jurnaliștilor

30 Aprilie 2020
1337 de afişări
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că va organiza vineri, 1 mai, prima conferință de presă online cu participarea presei. Mesajul vine după ce celula de criză a jurnaliștilor, lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent, a expediat un apel repetat în acest sens autorității. 

În anunțul serviciului de presă al ministerului se precizează că în cadrul conferinței online va fi prezentată situația privind pandemia de Covid-19 în țară, iar reprezentanții mass-media vor putea adresa întrebări. Pentru a putea participa la conferință, redacțiile sunt îndemnate să delege câte un reprezentant. Fiecare dintre participanți va putea pune cel mult două întrebări. 

Potrivit Ministerului Sănătății, astfel de conferințe online vor fi organizate săptămânal.

Celula de criză a jurnaliștilor, lansată de CJI pentru a cere autorităților transparență și acces la informație în perioada stării de urgență, a expediat o solicitare comună la adresa ministerului pe 13 aprilie, semnată de 25 de organizații și instituții media. Urmare a cererii, Ministerul s-a angajat să organizeze conferințe în format extins o dată pe săptămână, fapt care nu s-a întâmplat. Ulterior, celula de criză a jurnaliștilor a expediat încă un apel în care a cerut instituției să-și respecte angajamentul asumat în raport cu mass-media.