Eşti aici

​Natalia Morari a acționat TV8 în judecată, solicitând restabilirea în calitate de membră a Media Alternativă. Instanța nu a dat curs cererii

18 Octombrie 2021
1082 de afişări
Natalia Morari a acționat în judecată Asociația Obștească Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, dorind să fie restabilită în calitate de membră a organizației, scrie TV8. Datele portalului instanțelor de judecată arată că magistrații nu au dat curs cererii jurnalistei.  
 
Natalia Morari și-a acționat foștii colegi în instanță după ce se răzgândise în legătură cu cererea privind retragerea din asociația obștească, în contextul anunțului că Veaceslav Platon este tatăl fiului său. Potrivit TV8, cererea a fost semnată pe 20 septembrie, „urmare a unei discuții interne”. Peste o săptămână, pe 27 septembrie, Natalia Morari s-a răzgândit și a informat despre retragerea cererii. Potrivit avocatului televiziunii, Vitalie Enache, cererea inițială a fost acceptată de trei membri ai Asociației - Igor Boțan, Mariana Rață și Cristina Guțu, iar atunci când jurnalista a înaintat o solicitare prin care să o retragă, documentul „deja și-a produs efectul”. 

Potrivit portalului instanțelor de judecată, pe 11 octombrie a fost înregistrat un dosar civil pe numele Nataliei Morari împotriva Media Alternativă, privind anularea actelor și contractelor. Datele mai arată că instanța nu a dat curs acțiunii. Informația a fost confirmată pentru Media Azi de către Vitalie Enache.  

Totodată, pe site-ul instanțelor de judecată mai figurează un dosar, din 13 octombrie, din partea Cristinei Guțu împotriva Media Alternativă, la fel privind anularea actelor și contractelor. Cristina Guțu este ruda Nataliei Morari și confondatoarea Asociației Media Alternativa. Cererea ei a fost repartizată de instanță. 

Jurnalista Natalia Morari a anunțat pe 8 septembrie, pe pagina de Facebook, că se retrage „temporar” din Consiliul de administrare al TV8 drept urmare a unor presupuse acțiuni de șantaj din partea Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Jurnalista a invocat că pretinsele constrângeri au parvenit în contextul în care omul de afaceri Veaceslav Platon este tatăl copilului său. Serviciul de Informații și Securitate a precizat că  s-a autosesizat în legătură cu declarațiile apărute în spațiul public cu privire la pretinsa implicare a reprezentanților instituției în acțiuni de șantaj împotriva jurnalistei. Ulterior, ea a fost văzută de internauți la Londra, alături de Veaceslav Platon.
 


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.