Eşti aici

​Redacția ZdG a lansat o expoziție dedicată luptei cu corupția din Republica Moldova

09 Decembrie 2021
1004 afişări
De Ziua Internațională Anticorupție, redacția publicației Ziarul de Gardă a lansat, la Muzeul Național de Istorie, o expoziție tematică cu titlul „Corupția în Republica Moldova. 30 de ani de luptă”.
 
„Expoziția este un time-line al istoriei de peste 3 decenii a acestui stat, în care se îmbină nenumărate fraude, acte de spălare de bani, nepotism, abuzuri în funcții publice cu efortul, energia și spiritul de combatere a corupției generat în societate, implicit în redacțiile de investigații, în organizații ale societății civile, în mișcările protestatare sau în familii”, anunță echipa ZdG.
 
Potrivit redacției, expoziția conține documente, fotografii, mărturii ale oamenilor „care au încercat cu pași mici să aducă în atenție, an de an, dezvăluiri de corupție, dar și discuții despre transparență, respectarea drepturilor fundamentale și a accesului la informație”.
 
La deschiderea expoziției au fost invitați activiști, jurnaliști, membri ai Parlamentului, ai Guvernului, ai instituțiilor de drept, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău. „Expoziția va fi un spațiu de reflecție și de informare pentru toate categoriile de populație și va dura două săptămâni”, au precizat reprezentanții ZdG.
 
Expoziția va dura până la data de 19 decembrie.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.

Sursa foto: Ziarul de Gardă