Eşti aici

​Sondaj de opinie // Topul posturilor TV știrile cărora sunt urmărite de cetățeni

09 Iunie 2021
1489 de afişări
Jurnal TV, Pro TV Chișinău și Prime TV figurează în topul posturilor de televiziune pe care le aleg cetățenii pentru a urmări știrile, potrivit unui nou sondaj de opinie efectuat la comanda organizației neguvernamentale Watchdog. Cercetarea, realizată de sociologii din cadrul CBS-AXA în parteneriat cu Institutul de Politici Publice, a fost prezentată pe 9 iunie.

Pe lângă subiecte politice, economice și de altă natură, sociologii au aflat și preferințele cetățenilor cu privire la posturile de televiziune pe care le aleg pentru a se informa despre evenimentele de pe agenda publică. Respondenții au fost rugați să numească top trei televiziuni noutățile cărora le urmăresc. Potrivit rezultatelor, Jurnal TV a fost menționat de cele mai multe ori de către respondenți (24,1%), urmat de Pro TV Chișinău (23,2%) și Prime TV (22,4%).

Sursa: AfterPoll 2021

Postul public Moldova 1 a acumulat 21,2%, iar TV8 – 19,1%. 

Mai jos s-au clasat posturile de televiziune NTV Moldova și Publika TV, cu 14,9% și 14,6%, respectiv. RTR Moldova a acumulat 11,2%, iar Primul în Moldova – 9,9%. 

Canal 2, Canal 3, TVR Moldova, N4, Accent TV și Bălți TV au adunat între 3,5% și 0,3% din mențiuni. 

Circa 21% din respondenți au declarat că nu privesc televizorul, iar aproximativ 8% au ales opțiunea „alt canal”.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 2-8 iunie și a cuprins un eșantion de 1.154 de persoane. Interviurile au fost realizate telefonic. Sondajul admite o eroare maximă de +/- 2,9% și este finanțat de către European Endowment for Democracy, în cadrul proiectului „Countering disinformation and promote election integrity”.

Citiți și: ​Publicitatea electorală la TV. Care posturi solicită cel mai mult pentru promovarea concurenților