Eşti aici

​Vitalie Guțu va fi demis

17 Februarie 2014
3369 de afişări

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a hotărât că recursul declarat de către ”Teleradio-Moldova” privind numirea lui Vitalie Guțu în calitate de director al Departamentului Știri și Dezbateri este inadmisibil. Astfel, urmează ca președintele Companiei  „Teleradio-Moldova” să-și anuleze ordinul de numire în funcție de director a lui Vitalie Guțu, scrie ziarulnațional.md.

Pe 12 februarie CSJ a emis o dispoziție irevocabilă privind închierea acestui caz. CSJ a verificat legalitatea hotărârilor Judecătoriei Centru contestate, anterior, de către juriștii ”Teleradio-Moldova”.  În urma verificării, instanța a ajuns la concluzia că recursul declarat de către compania ”Teleradio-Moldova” este inadmisibil și l-a calificat drept unul declarativ. Astfel, instanța a menținut în vigoare decizia Judecătoriei Centru din mun. Chişinău din 19 iulie 2013, potrivit căreia s-a anulat decizia Comisiei de concurs privind aprobarea numirii lui Vitalie Guțu în funcția de director al Departamentului Ştiri și Dezbateri.

Cererea în judecată împotriva companiei Teleradio-Moldova și a lui Vitalie Guțu a fost depusă de către jurnalista Cornelia Stefoglu, care a cerut anularea deciziei Comisiei de concurs privind numirea lui Guțu în calitate de director. Aceasta susține că Vitalie Guțu nu corespunde cerințelor pentru suplinirea funcției date, iar dosarul lui era incomplet, lipsind probe care ar putea demonstra că acesta a avut experiență de cel puțin 2 ani în editarea știrilor. Potrivit instanței, acțiunea jurnalistei Stefoglu a fost admisă, iar deciziile Comisiei de concurs au fost anulate. Totodată, Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului Compania ”Teleradio-Moldova” este obligată să încaseze în beneficiul Corneliei Stefoglu cheltuielile de judecată în mărime de 8 130 lei.

Ulterior, compania ”Teleradio-Moldova” a contestat hotărârea primei instanțe cu apel, însă prin decizia Curții de Apel contestarea a fost repinsă și s-a menținut decizia primei instanțe.

La concursul pentru ocuparea funcției de director al Departamentului Știri și Dezbateri de la „Moldova 1” au participat șase candidaţi, printre care și jurnalista Cornelia Stefoglu.