Eşti aici

„Moldova 2”- un nou post public cu acoperire națională

29 Aprilie 2016
4174 de afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a acordat vineri, 29 aprilie, licență de emisie pentru postul „Moldova 2”. Decizia a fost luată unanim de șase membri prezenți la ședință. Reprezentanții Companiei „Teleradio - Moldova” au informat, în cadrul ședinței CCA, că postul TV este unul generalist, iar grila de emisie va include știri și emisiuni din diferite domenii.

Directoarea de programe a noului post de televiziune, Ilona Spătaru, a declarat că Moldova 2 va emite non-stop prin cablu şi va avea acoperire naţională. Ea a remarcat că lansarea canalului „Moldova 2” a fost recomandată de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune conform acordurilor semnate cu IPNA „Teleradio - Moldova”. „Moldova 1” are misiunea de a transmite un volum impunător de conţinut sportiv, din lipsă de spaţiu, însă, televiziunea publică nu-şi poate onora aceste obligaţiuni. „Moldova 2” vine să reducă din sarcinile postului „Moldova 1” pe acest segment și își propune să reanimeze arhiva. Vor fi redifuzate emisiuni, de asemenea, materialele din arhivă vor fi folosite la conţinutul noilor emisiuni”, a menționat Ilona Spătaru.

Directorul „Moldova 1”, Mircea Surdu, a afirmat că noul post va funcţiona în baza tehnicii şi infrastructurii pe care o deţine actualmente „Moldova 1”. De asemenea, va fi redirecţionat o parte din personalul existent la postul public de televiziune. „Ne vom descurca fără bani, cel puțin până la Anul Nou”, a conchis Mircea Surdu.

Membrii CCA au salutat ideea proiectului, considerând-o originală, iar apariția noului post - ca o diversificare a  serviciilor oferite cetățenilor țării. „Au mai multe proiecte în perspectivă şi sper să le realizeze. Cred că este o oportunitate pentru cei de la postul public de a-şi identifica publicul-ţintă, de a lucra pentru el şi de a-l cuceri”, a remarcat Mariana Onceanu-Hadârcă.

Anterior, președinta Consiliului de Observatori, Doina Deleu, relatase, în cadrul rubricii MediaRing a portalului Media Azi, că „Moldova 2” „va putea transmite cele 200 de ore de jurnale și ediții speciale de la Euro-2016, Franța, din perioada 10 iunie - 10 iulie 2016, dar și a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio 2016 din Brazilia, din perioada 5-21 august 2016”.