Eşti aici

„PRO TV” a fost obligat să achite 40 mii MDL despăgubiri profesoarei de la Ungheni

25 Mai 2017
2925 de afişări
Postul de televiziune „PRO TV Chișinău” va achita 40 mii MDL profesoarei de la Ungheni, protagonista scandalosului material jurnalistic, difuzat în ianuarie 2015, cu titlul: „Răzbunare cruntă din partea fostului iubit. Un bărbat din România și-a filmat iubita, o profesoară din raionul Ungheni, în timp ce făcea sex oral”. O decizie finală și irevocabilă în acest sens a fost luată de către Curtea Supremă de Justiție (CSJ), miercuri, 24 mai 2017.

În motivarea cererii de chemare în judecată a postului de televiziune, profesoara a invocat „lipsa de discernământ a angajaților acestei instituții față de dreptul la viața privată, respectarea onoarei, demnității și reputației profesionale” și a solicitat despăgubiri morale în valoare de 1,5 milioane de lei. În primă instanță, judecătoria Râșcani a decis ca postul de televiziune să-i achite reclamantei 40 mii MDL. Decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău, iar miercuri, 24 mai, CSJ a luat o decizie finală și irevocabilă în acest sens, obligând postul tv să achite despăgubiri de 40 mii MDL.  

Reamintim, că după apariția materialului pe post mai multe ONG-uri de media au expediat o scrisoare conducerii acestui post TV în care au solicitat să-și ceară scuze publice de la profesoara din Ungheni „pentru imixtiune nejustificată în viața privată a acesteia”. De asemenea, peste 2500 de persoane au semnat o petiție pe Internet cu același mesaj: „Cerem PRO TV să prezinte scuze publice pentru un reportaj traumatizant și prejudicios”.

„PRO TV Chișinău” a răspuns, pe 23 ianuarie 2015, printr-o scrisoare publică în care a regretat aceste erori și și-a cerut scuze de la profesoara din Ungheni și „de la toți cei care au fost ofensați de difuzarea acestor materiale”.