Eşti aici

Acțiunile de susținere a jurnalistei Khadija Ismayilova continuă

04 Septembrie 2015
1219 afişări
Jurnaliști și activiști din R. Moldova s-au prezentat, vineri, 4 septembrie, la un nou protest în fața Ambasadei Azerbaidjanului. Prin această acțiune ei s-au solidarizat cu jurnalista de investigație Khadija Ismayilova, condamnată  la 7 ani și jumătate de închisoare și le-au cerut autorităților de la Baku să o elibereze.

Potrivit organizatorilor, oricine poate adera la această acțiune de solidarizare cu jurnalista din Azerbaidjan.  Vineri,  organizatorilor li s-a alăturat și un grup de jurnaliști de la Centrul pentru Jurnalism Independent, reporteri de la Jurnal TV, alți colegi de breaslă. Totodată, pe rețeaua de socializare Facebook a fost creat un grup de susținere a jurnalistei azere.

Cea de-a treia zi de proteste a decurs fără incidente, după ce în ajun un angajat al ambasadei a încercat să lovească în camera de fotografiat a directorului RISE Moldova, Iurie Sănduță. De această dată, unul dintre carabinierii care asigură paza ambasadei le-a propus jurnaliștilor să treacă peste drum de instituție, dar întrebat în baza cărui temei le cere acest lucru, nu a putut  să răspundă și le-a recomandat protestatorilor să respecte doar distanță de un metru de la sediul ambasadei.

Protestul de astăzi este ultimul din această săptămână, dar activiștii și jurnaliștii RISE Moldova au declarat că vor continua să protesteze și în zilele următoare.