Eşti aici

Amenzi de 40.000 MDL pentru doi distribuitori care au încălcat prevederile legii „anti-propagandă”

18 Mai 2018
1108 afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a sancționat, în cadrul ședinței din 17 mai, doi distribuitori de servicii cu amendă de 40.000 MDL pentru retransmiterea unor posturi tv, interzise de legislația în vigoare.

Conform controalelor CCA, operatorul TV Sky-Max din comuna Ciorescu a retransmis programe ale posturilor de televiziune Pervîi Canal și Zvezda din Federația Rusă. CCA a fost sesizat despre aceasta de către cetățenii din comuna menționată.

Cel de-al doilea operator sancționat este TV-TRUC, care gestionează studioul prin cablu Prut din orașul Cahul și a retransmis programele posturilor de televiziune RBK și RTR Planeta, care au preluat buletinele de știri Rossia Vesti.

Membrii CCA au constatat că ambii operatori au încălcat prevederile Codului Audiovizualului, care permit radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii transmisia programelor de televiziune şi radio cu conținut informativ,  informativ-analitic, militar și politic care  sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Federația Rusă nu a ratificat aceasta Convenție.

Președintele CCA, Dragoș Vicol, a adăugat că în continuare Consiliul va efectua controale repetate, care urmăresc respectarea de către radiodifuzori  a normelor legale.