Eşti aici

Anunțăm următorul invitat la MediaRing: Doina Deleu, președinta Consiliului de Observatori

04 Martie 2016
1712 afişări
Următorul invitat la rubrica noastră este președinta Consiliului de Observatori (CO) al IPNA Compania ”Teleradio-Moldova”, Doina Deleu. Începând de astăzi, timp de o săptămână vă rugăm să-i adresați întrebări despre activitatea acestei instituții și cum ar putea contribui CO la îmbunătățirea calității produselor mediatice difuzate de radiodifuzorul public.

Precizăm că CO este organul de conducere autonom al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova". De competența CO ține să asigure realizarea dreptului cetăţenilor şi al societăţii de a obţine informaţii veridice, complete şi operative, precum și să monitorizeze respectarea de către companie a prevederilor legale şi statutare. Consiliul de Observatori este compus din 9 membri. Conform legislației în vigoare, aceștia sunt propuși de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului, fiind desemnaţi de parlament, cu durata mandatului de 4 ani.

Doina Deleu este membră a CO din anul 2012, iar în 2015 a fost aleasă președintă a Consiliului de Observatori. Mai multe detalii despre activitatea invitatei noastre și despre funcțiile Consiliului de Observatori aflați pe pagina web a instituției: http://trm.md/ro/consiliul-de-observatori/

Vă reamintim că la MediaRing pot adresa întrebări atât jurnaliștii, cât și consumatorii de presă, experții media, toți cei preocupați de problemele acumulate în domeniul mass-media.

Așteptăm întrebările dumneavoastră timp de o săptămână – de azi, până vineri, 11 martie - la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com