Eşti aici

Aplicații utile pentru jurnaliști

20 Iunie 2019
1365 de afişări
Prezentăm unele dintre cele mai populare aplicații de pe platformele IOS și Android, care îi vor ajuta pe jurnaliști să-și facă munca mai ușoară.

Pentru interviu

Atunci când jurnaliștii înregistrează interviul, aceștia ar putea să facă notițe direct în aplicația COGI și astfel să evidențieze cele mai importante momente.

E suficient să apăsați iconița de la înregistrare pentru a putea selecta fragmentul audio. În timpul interviului pot fi scrise comentarii în formă de notițe textuale și adăugate fotografii.

Pentru fotografii și video

În prezent, jurnalismul presupune utilizarea foarte rapidă a instrumentelor, inclusiv când e vorba de a monta foto și video.

De exemplu, aplicația iMovie (compatibilă pentru iOS, ) vă va ajuta să uniți fișierele video, să adăugați efecte audio și titre.


Pentru Android ar putea fi utilizată aplicația VivaVideo PRO Video Editor.

Softul aplicației funcționează aproape ca și imovie.


Pe lângă editarea video, e necesar de adăugat și fotografii atractive. În acest sens, cu ajutorul aplicației Snapseed (pentru ios și android) veți putea să corectați neajunsurile, să evidențiați momentele principale, dar și să schimbați luminozitatea și alte efecte.