Eşti aici

Artiștii și jurnaliștii vă invită la un concert de binefacere în susținerea lui Dumitru Rotaru

22 Aprilie 2015
2806 afişări
Un concert de caritate cu genericul “Fii bun – împlinește un vis!” va avea loc la Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”, în seara zilei de miercuri, 22 aprilie. Evenimentul este organizat în susținerea radiojurnalistului Dumitru Rotaru, care este țintuit la pat de doi ani. Mijloacele financiare adunate urmează să fie utilizate pentru internarea jurnalistului într-o clinică peste hotare, unde va beneficia de diagnosticare și tratament.

Acțiunea a fost inițiată de colegii de la Radio Moldova. Contactată de Media Azi, jurnalista Zina Izbaș, care a reușit să mobilizeze colegii de breaslă și artiștii din Moldova în colectarea fondurilor ne-a spus că Dumitru își dorește foarte mult să se pună pe picioare. Medicii nu pot să-i confirme deocamdată diagnosticul bolii, fiind de părerea că numai într-o clinică dotată cu aparataj medical de ultima generație acest lucru ar fi posibil. ”Am aflat că asemenea investigații în străinătate ar costa circa 15 mii de dolari.  Am pus în vânzare 750 de bilete, dar contăm și pe sprijinul oamenilor de bună credință, care vor răspunde la durerea colegului nostru”.

Lilia Curchi, directoare executivă a Asociaţiei Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic din R. Moldova, redactor-coordonator al revistei “Natura”, care a participat, de asemenea, la organizarea acțiunii de caritate, ne-a spus că s-a implicat deoarece îl cunoaște pe Dumitru Rotaru ca pe un jurnalist principial, care a promovat dezvoltarea turismului rural în ciclul de emisiuni „Meridian Turistic” de la radioul național. ”Dumitru are nevoie de ajutorul nostru și suntem alături de el”, afirmă Lilia Curchi.

Zina Izbaș a ținut să le mulțumească interpreților care au fost receptivi la propunerea de a organiza  concertul de caritate - Mihai Ciobanu, Iurie Sadovnic, Nicolae Paliț, Nelly Ciobanu, Georgeta Voinovan, Victoria Lungu, Vitalie Dani, Martin, Doina Arseni, Ion Rață, Carolina Prepeliță, Laurențiu Popescu, Ion Tălămbuță, formația “Brio Sonoris”... Un  moment aparte îl va constitui recitalul pe versurile lui Dumitru Rotaru, care a fost mereu inspirat de oamenii și locurile despre care a scris. ”Artiștii noștri au demonstrat că au nu doar talent, dar și inimi generoase. Acest act de caritate a unit rândurile noastre, ne-a făcut mai sensibili și chiar mai buni”, a adăugat Zina Izbaș.

Concertul de caritate “Fii bun – împlinește un vis!” va fi transmis în direct pe postul Radio Moldova.

Dumitru Rotaru este posesorul a două trofee ale concursului ”Unda de Aur” în 2005 și 2006, precum și deținătorul medaliei „Meritul  Civic”, acordată în 2013.

 

Sursa foto: www.trm.md