Eşti aici

Autorii proiectului Cotidianul TV anunță că vor ataca în instanță CA, după ce solicitarea de eliberare a licenței le-a fost respinsă de trei ori

12 August 2020
1254 de afişări
Administrația People For Free Media intenționează să atace în instanță deciziile Consiliului Audiovizualului (CA) prin care au fost respinse solicitările de eliberare a licenței de emisie pentru postul de televiziune Cotidianul TV (CTV). Și în cadrul ultimei ședinței la subiect, a treia la număr, membrii CA au anunțat că au depistat discordanțe între structura serviciului media audiovizual și grila de emisie.

În cadrul ședinței din 11 august, administratorul People For Free Media, Cristian Cobuz, a precizat că a schimbat proiectul editorial de la unul generalist în unul informativ-analitic, la sugestia CA, dar autoritatea susține că unele informații au rămas ca și în solicitarea precedentă. 

Lidia Viziru a menționat că în cererea depusă de organizație nu era bifat pentru ce tip de televiziune pledează organizația și că nu există concordanță între structura prezentată și proiectul editorial. „Conform structurii serviciului media audiovizual se pretinde la un post de televiziune cu un format al serviciului media audiovizual generalist, însă în proiectul editorial… o să dau citire exact: «Cotidianul TV va fi un post de televiziune informativ-analitic, independent din punct vedere politic...»”, a argumentat Viziru. Ea a avut obiecții și cu privire la procentajul programelor audiovizuale preluate și proprii.

Președintele CA, Dragoș Vicol, a afirmat că are încredere în analiza Lidiei Viziru și a propus ca proiectul să fie respins, propunere acceptată de majoritatea membrilor Consiliului.

Cristian Cobuz susține că, cel mai probabil, în cerere s-a strecurat o greșeală cu privire la formula structurii serviciului media în format generalist, menționând că a schimbat proiectul vechi în unul informativ-analitic. „A fost o execuție publică. (...) Eu am să mă judec mai departe. Merg în instanță de judecată, altă soluție nu am”, a comentat Cristian Cobuz pentru Media Azi. 

Anterior, Cristian Cobuz spunea că instituția media va activa din proiecte. El mai administrează și portalul cotidianul.md. 

Până la mijlocul anului 2019, cotidianul.md a fost administrat de întreprinderea Expresiv Media, fondată de Cristian Cobuz și Alexandru Machedon, proprietarul companiei StarNet, ultimul fiind și fostul șef al staff-ului electoral al liderului PPDA, Andrei Năstase, la alegerile locale din Chișinău. 

Citiți și: Proiectul de lansare a postului Cotidianul TV, respins a doua oară de CA. Administrația instituției media acuză Consiliul de abuz