Eşti aici

CA a amendat 5 posturi TV cu câte 5.000 de lei pentru că au difuzat publicitate cu nivelul sunetului peste limita permisă

22 Octombrie 2021
870 de afişări
Cinci posturi de televiziune au fost amendate cu câte 5.000 de lei fiecare pentru că au difuzat blocurile de publicitate cu nivelul sunetului peste limita permisă. Sancțiunile au fost aplicate în cadrul ședinței din 22 octombrie, în urma examinării unui raport de monitorizare la subiect.
 
Urmare a analizei calitative, s-a atestat că între 24 - 30 septembrie, posturile de televiziune Moldova1, Moldova 2, Jurnal TV, Primul în Moldova și Publika TV au comis devieri ale nivelului tăriei sonore între programe audiovizuale și comunicări comerciale audiovizuale, fapt pentru care au fost sancționate cu amenzi în mărime de 5.000 de lei.
 
În acest context, membrii CA au propus demararea unei monitorizări a altor patru posturi de televiziune, la același capitol, privind obligația furnizorilor de servicii media „de a uniformiza nivelul sunetului al programelor audiovizuale cu cel utilizat în cazul difuzării comunicărilor comerciale audiovizuale”.

Anterior, specialiștii CA au stabilit, în cadrul unui raport special de monitorizare, că nouă posturi de televiziune încalcă cerințele privind nivelul admis al sunetului în cadrul programelor difuzate. Astfel, într-o ședință din luna iunie, membrii CA au atenționat verbal televiziunile vizate și le-au oferit un termen de grație până la 1 septembrie 2021 pentru a se conforma cerințelor legale.