Eşti aici

CA a avertizat public canalul local Media TV pentru neasigurarea echilibrului opiniilor în cadrul unui talk show

11 Noiembrie 2020
757 de afişări
Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au avertizat public postul de televiziune local Media TV, în cadrul ședinței din 10 noiembrie, pentru neasigurarea imparțialității și echilibrului în cadrul unei ediții a emisiunii „Ora locală”. Sancțiunea a fost aplicată urmare a sesizării primarului orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi, care a informat CA că, în cadrul programului, s-au adus acuzații la adresa activității primăriei, fără a fi asigurat dreptul la replică. 
 
Primarul de la Cimișlia a menționat în sesizare că a fost vizat în cadrul ediției din 17 octombrie a emisiunii, subiectele fiind atât despre Monitorizarea Planului Anticorupție Cimișlia, pentru 2016-2020, cât și achizițiile publice ale instituției. Sergiu Andronachi a specificat că moderatorul emisiunii, Andrei Bargan, nu i-a solicitat opinia, iar în cadrul emisiunii nu au fost prezenți și reprezentanții primăriei. De cealaltă parte, moderatorul și proprietarul televiziunii locale, Andrei Bargan, susține în scrisoarea explicativă către CA că emisiunea trebuia organizată și difuzată în termenele stabilite anterior, iar angajații Primăriei nu ar fi putut participa din motive de sănătate.
 
Jurnalistul a specificat că, în cadrul ediției, au fost prezentate și unele date la subiect, oferite de primărie. Totodată, jurnalistul a subliniat că este gata să ofere primarului orașului spațiul necesar, în emisie, ca funcționarul să-și poată expune punctul de vedere.
 
Majoritatea membrilor Consiliului nu au căzut de acord cu argumentele reprezentanților radiodifuzorului și l-au sancționat cu avertizare publică.

Sursa foto: Media TV Cimislia/Facebook