Eşti aici

CA a eșuat să aleagă un nou membru în Consiliul de Supraveghere al TRM

23 Ianuarie 2020
1204 afişări
Consiliul Audiovizualului (CA) nu a reușit să aleagă niciun candidat la funcția de membru al Consiliului de Supraveghere (CS) a companiei Teleradio-Moldova, rămasă vacantă de aproape zece luni. Cei doi pretendenți,  Alexandru Grosu și Igor Matveiciuc, nu au acumulat un număr suficient de voturi la ședința de joi, 23 ianuarie.
 
La examinarea candidaturilor, membra CA Lidia Viziru a declarat că se abține de la vot pe motiv că este rudă de gradul doi cu Alexandru Grosu. Prin urmare, viitorul membru al CS urma să acumuleze cel puțin 5 voturi pentru a ieși învingător. Igor Matveiciuc nu a luat niciun vot, iar  Alexandru Grosu a fost susținut de patru membri CA. Cel care a votat împotriva sa este Iulian Roșca, invocând gradul de rudenie între un membru CA (Lidia Viziru) și eventualul membru CS (Alexandru Grosu), ceea ce contravine legii.
 
După eșuarea concursului, CA a anunțat o nouă competiție, de această dată pentru suplinirea a trei funcții. Asta pentru că, între timp, altor doi membri ai Consiliului de Supraveghere le expiră mandatele. Este vorba de Nicolae Spătaru și Marina Țurcan.
 
Consiliul de supraveghere este constituit din 9 membri, personalităţi publice cu calificări profesionale în domeniile jurnalismului, dreptului, relaţiilor cu publicul, relaţiilor internaţionale, culturii, cinematografiei, gestiunii financiare şi gestiunii întreprinderii comerciale, tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, activităţii academice, mass-mediei, ingineriei.