Eşti aici

CA a sancționat trei posturi TV pentru decalajul nivelului sunetului între programele difuzate

23 Decembrie 2021
988 de afişări
Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu câte 5.000 de lei posturile Tezaur TV, Prime TV și TVR Moldova pentru depășirea nivelului permis de sunet în cazul difuzării programelor audiovizuale. Sancțiunile au fost aplicate  în cadrul ședinței din 23 decembrie. 
 
Monitorizarea a fost efectuată în baza deciziei CA din 22 octombrie, luată de către componența precedentă. Șeful Direcției control și digitalizare, Vitalie Bujnița, a specificat atunci că CA dispune de posibilități tehnice de monitorizare concomitentă a nivelului tăriei sonore a unui număr maxim de cinci posturi TV. Potrivit CA, posturile de televiziune propuse spre monitorizare fac parte din Lista serviciilor media audiovizuale „must carry” (a căror retransmisiune este obligatorie pentru distribuitorii de servicii media).
 
Cele patru televiziuni - Tezaur TV, Prime TV, TV8 și TVR Moldova - au fost monitorizate pe parcursul a trei zile consecutiv, una dintre care a fost în weekend. Specialiștii din cadrul direcției de profil au stabilit că, în perioada de raport, TV8 nu a comis devieri, iar posturile de televiziune Tezaur TV, Prime TV și TVR Moldova „au comis devieri a tăriei sonore în programele audiovizuale și comunicări comerciale audiovizuale”.
 
Astfel, toate posturile de televiziune care au încălcat legislația la acest capitol, au fost sancționate cu câte 5.000 de lei fiecare, fiind la prima abatere constată de către CA la acest capitol.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, furnizorii de servicii media „au obligația de a uniformiza nivelul sunetului al programelor audiovizuale cu cel utilizat în cazul difuzării comunicărilor comerciale audiovizuale”. 

 
Sursa foto:m.bk55.ru


Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm cele mai importante articole, dar și pe Facebook, Instagram și Twitter.