Eşti aici

CCA a acordat licență de emisie postului „AXIAL TV”

02 Februarie 2016
4131 de afişări
Un nou post de televiziune va apărea pe piața media din Republica Moldova, începând cu luna martie.  „AXIAL TV”, care a obținut licență de emisie săptămâna trecută, va fi un post generalist, axat pe cultură și artă, educație, muzică, divertisment, dar va avea în grilă și programe informativ-analitice. Postul va fi difuzat prin reţelele de cablu din ţară.

Fondatoarea „AXIAL TV”, Silvia Caloianu, a precizat pentru Media Azi că noul post pornește la drum cu 30 de emisiuni, majoritatea dintre care sunt de autor. ”Îmi pare la fel de importantă atât emisiunea „Standarde europene”, cât şi „Ne vedem online!” sau „Drepturi şi obligaţii” sau „O poveste de iubire”. Anumite emisiuni, cum ar fi "În jurul axei", "Convorbiri la 4 ace", "Un poet pe săptămână" în mod sigur sunt pentru un telespectator select. Vor avea publicul lor şi emisiunile pentru copii sau elevi, și cele de divertisment, cum ar fi "Licitaţie Plus", "Cazinou Muzical", "De mână cu stelele".

Potrivit Silviei Caloianu, echipa de creație își propune nu doar să informeze telespectatorii, dar ”să-i menţinem în faţa ecranului, să le atingem cugetul”, iar publicul-ţintă va fi ”acel care gândeşte”.

Potrivit Raportului de activitate al CCA pentru anul 2015, anul trecut au fost eliberate 30 de licenţe de emisie, dintre care 13 pentru posturi TV.