Eşti aici

CCA a aprobat cesiunea licenței de emisie a postului TV8. Natalia Morari: „Suntem șocați!”

14 Decembrie 2017
2241 de afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aprobat, în cadrul ședinței din 14 decembrie, după câteva luni de amânare, cererea de cesiune a licenței de emisie a postului de televiziune TV8 de la Compania Analitic Media Grup către Asociația Obștească Media Alternativă. Reprezentanții postului de televiziune TV8 cred că decizia nu ar fi fost posibilă, dacă acest caz nu ar fi ajuns în vizorul partenerilor de dezvoltare.

Inițial, pe agenda ședinței din 14 decembrie 2017, publicată pe site-ul CCA, nu era prevăzută examinarea cererii de cesiune a licenței de emisie a postului TV8. Potrivit consultantului de la Serviciul comunicare și relații cu publicul al CCA Lilia Guțu, chestiunea a fost introdusă suplimentar pe ordinea de zi.

La ședință au fost prezenți șase membri ai CCA - președintele Dragoș Vicol, Artur Cozma, Iurie Colesnic, Olga Guțuțui, Olga Barbălată și noua membră, Veronica Cojocaru care au votat în unanimitate. Cele șase voturi au fost suficiente pentru aprobarea deciziei de cesiune.

Solicitată de Media-azi.md să comenteze decizia CCA, Natalia Morari, jurnalista la TV8 și președinta AO Media Alternativă, organizația care a primit licența de emisie a postului menționat, a afirmat că nu s-a așteptat la o astfel de schimbare a poziției CCA, „după mai bine de patru luni de amânări și referințe la litigiile existente”. Morari crede că acest lucru s-a întâmplat „datorită presiunilor din partea partenerilor de dezvoltare”.

Anterior, CCA a amânat de câteva ori aprobarea cererii de cesiune a licenței de emisiei pentru TV8 de la Analitic Media Grup către Asociația Obștească Media Alternativă pe motiv că unele organizații care apără drepturile de autori au dat în judecată compania actuală care administrează încă postul de televiziune.

Potrivit ultimelor comunicate ale CCA, cesiunea era condiționată de  pronunțarea unei decizii judecătorești definitive în dosarul intentat de către câteva organizații care apără drepturile de autor împotriva Analitic Media Grup.