Eşti aici

CCA a aprobat componența deplină a Comisiei care va alege compania privind măsurarea cotelor de audiență tv

30 Octombrie 2018
1050 de afişări
Membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) au aprobat, în ședința din 30 octombrie, ultimii doi membri ai Comisiei de licitație pentru selectarea companiei care va efectua măsurarea cotelor de audiență.

Aceștia sunt reprezentanți din partea clienților de publicitate locali ÎCS „BM Technotrade” SRL (fondator Alla Kovalchuk, Ucraina) și ÎM „Efes Vitanta Moldova Brewery” SA (administrator Gokce Yanașmayan).

Săptămâna trecută, CCA a aprobat 13 membri ai Comisiei cu drept de vot din cei 15 necesari. Comisia de licitație este un organ colegial, constituit din 15 membri cu drept de vot, dintre care: 5 reprezentanți din partea a 5 radiodifuzori care au realizat cele mai mari venituri din publicitate TV în anul 2018, cu excepția veniturilor din publicitatea electorală; 5 reprezentanți din partea a 5 agenții de publicitate care au realizat cele mai mari venituri din publicitate TV în anul 2018; 5 reprezentanți: din partea a 3 clienți de publicitate locali care au alocat cel mai mare buget pentru publicitate TV în anul 2018 și din partea a 2 case de vânzări care au realizat cele mai mari venituri din publicitate TV în anul 2018 și 2 membri CCA fără drept de vot, în calitate de observatori.

Comisia de licitație se convoacă în baza calendarului de activități consultat cu membrii comisiei și aprobat de către CCA.