Eşti aici

CCA dă amenzi pentru lipsă de disciplină

08 Iunie 2017
1573 de afişări
Posturile TV Rain, Afilm, RTR Moldova și Radio 7 vor plăti o amendă a câte 5000 MDL pentru neprezentarea la timp a rapoartelor de activitate pentru anul 2016, iar postul de televiziune - MBC și postul de radio Datina FM au la dispoziție trei zile pentru a prezenta la astfel de rapoarte. O decizie în acest sens a luat Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), în ședința sa din 8 iunie 2017.  

Sancțiunile au fost aplicate în conformitate cu noile modificări la Codul audiovizualului, care prevăd amenzi de la 5000 MDL până la 10000 MDL pentru neprezentarea, până la data de 1 martie a fiecărui an, a rapoartelor de activitate anuale și a contractelor de retransmisie a serviciilor de programe. Întrucât modificările au intrat în vigoare pe 14 aprilie 2017, anul curent radiodifuzorii trebuiau să prezinte rapoartele de activitate până la data de 1 mai.

Cu aceeași amendă radiodifuzorii vor fi penalizați și pentru încălcări, cum ar fi refuzul de a pune la dispoziția Consiliului Coordonator al Audiovizualului înregistrările serviciului de programe sau neprezentarea contractelor încheiate cu titularii drepturilor de autor şi ai drepturilor conexe; utilizarea ilegală a semnalelor şi/sau a siglei unui alt radiodifuzor etc.