În petiție, Ana Harlamenco atrage atenţia CCA asupra încălcărilor care ar fi fost admise de Consiliul de Observatori al Companiei GRT, pornind de la demiterea ei din funcția de președintă a companiei şi numirea lui Stepan Piron în acest post. Potrivit fostei preşedintă a GRT, noua conducere ar intenţiona ca, odată cu trecerea la televiziunea digitală, “mijloacele publice ale companiei să fie folosite în interesul distribuitorilor de servicii în regiune, care, urmează să perceapă taxe pentru serviciile acordate cetățenilor”.
Fosta președintă susține că pe timpul când era în funcție, avea intenția să construiască acest multiplex “pentru a acorda cetățenilor emisie gratuită și nu pentru a o vinde, precum intenționează distribuitorii de servicii”. Ana Harlamenco mai spune că la postul de președinte a fost numit unul dintre distribuitorii de servicii din orașul Comrat,”care are scopul de a distruge Compania și de a acapara toată infrastructura”. În opinia ei, la GRT a fost procurată tehnică performantă din străinătate și au fost create condiții foarte bune de muncă, iar acum acestea riscă să fie distruse.
Membrii CCA au luat act de sesizarea Anei Harlamenco și au decis să înainteze această petiție Procuraturii Generale şi Cancelariei de Stat. “Este o chestiune care ne depășește. Ar trebui să sesizăm alte organe abilitate în vederea demarării unor eventuale anchete pentru a stabili dacă acțiunile despre care se spune în petiție s-au produs conform prevederilor legale sau au fost admise anumite ilegalități“, a menționat președintele CCA, Dinu Ciocan.