Eşti aici

Consiliul de Observatori examinează dosarele pentru funcțiile de președinte al Companiei „Teleradio-Moldova” și director Radio Moldova

15 Aprilie 2015
1543 de afişări
Membrii Consiliului de Observatori al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” se întrunesc în şedinţă miercuri, 15 aprilie, pentru a examina dosarele participanților la concursul pentru funcțiile de președinte al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” și de director al postului Radio Moldova.
 
Potrivit secretarei Consiliului de Observatori (CO), Mariana Cersac, la funcția de președinte al TRM concurează patru candidați: Ștefan Secăreanu, Nicu Scorpan, Alexandru Grosu și Ion Bujor. Pentru funcția de director al radiodifuziunii în cursă s-au înscris: Ștefan Secăreanu, Eduard Maciac, Veaceslav Gheorghișenco și Nicu Scorpan.

Dosarul fiecărui participant conține un șir de acte-standard, dar și o prezentare a viziunilor de dezvoltare a IPNA Teleradio-Moldova și a Radio Moldova, a informat pentru site-ul trm.md, președinta CO, Ludmila Vasilache.
 
Concursul pentru funcția de președinte al TRM va avea loc la 23 aprilie, iar cel pentru postul de director Radio Moldova – la 24 aprilie curent. Noua conducere a TRM și Radio Moldova va fi desemnată de componența actuală a CO din care fac parte: Ludmila Vasilache, Larisa Călugăru, Petru Grozavu, Vitalie Țapeș, Lilia Gurez, Stela Nistor, Doina Deleu.

Amintim că funcția de președinte al Companiei Teleradio-Moldova a rămas vacantă în decembrie 2014, iar în februarie 2015 a expirat mandatul directorului Radio Moldova. Conform Regulamentului CO, candidații la cele două funcții vacante urmează să fie aleși pentru un termen de 5 ani.