Consiliul de Presă atenţionează jurnaliştii să fie mai precauţi în momentul în care preiau materiale de pe bloguri, fiindcă în acel moment redacţia își asumă respectivele materiale. În acelaşi timp, membrii Consiliului recomandă redacţiilor să preia texte doar de la autori care sunt identificabili, să posteze link-ul către postarea acestora şi să ofere dreptul la replică sau opinie persoanelor vizate în articol.
Propunerile Consiliului vin în urma examinării sesizării Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) privind publicarea unui articol de pe site-ul Timpul.md cu o conotaţie negativă la adresa magistratului Liliana Catan.
În 1 noiembrie 2013, la câteva ore după numirea Lilianei Catan în funcţie de judecător la Curtea Supremă de Justiţie, pe pagina Timpul.md a apărut un material republicat de pe un blog, în care aceasta este numită „judecător torţionar”, aducând drept exemplu cazul fostului Ministru al Apărării Valeriu Pasat, care a fost examinat şi de judecătoarea Liliana Catan.
Liliana Catan a depus un demers la CSM, ai cărui reprezentanți au sesizat Consiliul de Presă privind articolul. Aceștia au considerat că afirmaţiile prezentate în material nu corespund realității şi aduc atingere onoarei şi reputației profesionale ale judecătorului.
În răspunsul adresat Consiliului de Presă, fondatorului ziarului Timpul, Constantin Tănase, a spus că Liliana Catan l-a contact telefonic şi a sugerat că ar putea să acţioneze publicaţia în judecată. Totuși, Constantin Tănase a precizat că este gata să publice dreptul la replică al Lilianei Catan fără comentarii din partea redacţiei.
Consiliul de Presă a recomandat astfel Lilianei Catan să fac uz de dreptul la replică pe care redacţia îl garantează. În acelaşi timp, membrii Consiliului de presă recomandă reprezentanţilor mass-media să practice preluarea materialelor de la bloggeri identificabili, nu anonimi, şi să plaseze în acest caz materialul la rubricile de opinie.