Eşti aici

Consiliul de Supraveghere al Companiei GRT și-a reînnoit componența

15 Octombrie 2019
883 de afişări
Adunarea Populară din Găgăuzia a desemnat, în cadrul ședinței din 15 octombrie, șase din cei nouă membri ai Consiliului de Supraveghere (CS) al furnizorul public regional de servicii media Compania Gagauziya Radio Televizionu (GRT), transmite nokta.md. Candidaturile altor trei persoane urmează să fie discutate la următoarea ședință.

La concurs au participat 22 de persoane, dar numai șase  au obținut majoritatea voturilor. Astfel, membri ai CS au devenit Roman Kolodeev, avocat – 22 voturi; Tatiana Donceva, manager la Centrul informațional pentru afaceri – 22 voturi; Vladimir Garcev, pensionar MAI și colonel în rezervă – 21 voturi; Andrei Ibrișim, expert-zootehnician – 21 voturi; Marina Creciun, specialist resurse umane – 20 de voturi și Fiodora Ianioglo, economist și specialist din cadrul Companiei de asigurări medicale – 20 voturi.

Potrivit portalului Gagauz.info, ceilalți pretendenți au acumulat mai puțin de 17 voturi, limita legală pentru a câștiga concursul.

Spicherul AP Vladimir Kîssa a menționat în ședința de marți, 15 octombrie, că  cei șase membri aleși pot adopta decizii, deoarece CS are cvorum. În curând, a precizat acesta, va demara și procedura de alegere a celor trei candidați, pentru locurile rămase vacante.

Reamintim că vechiul Consiliu de Supraveghere, condus de Igor Ianak, a fost demis pe 30 iulie 2019, de către Adunarea Populară, pe motiv că CS devenise nefuncțional.

Analiștii locali afirmă că postul de televiziune public regional se bucură de popularitate în rândul locuitorilor autonomiei și din această cauză GRT a fost permanent ținta unor lupte politice pentru a-l face loial puterii.

Citiți și: Concurs după demisii: AP din Găgăuzia așteaptă CV-urile candidaților la funcția de membru al CS al GRT