Eşti aici

CSJ a pus punct în disputa dintre CA și TV8 după amendarea canalului pentru o ediție a emisiunii „Politica Nataliei Morari”

04 Februarie 2021
892 de afişări
Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins, printr-o încheiere din 27 ianuarie, cererea prin care Consiliul Audiovizualului (CA) solicita revizuirea deciziei de anulare a sancțiunii dispuse anterior de CA pentru canalul TV8. Amenda de 7.000 de lei a fost aplicată în octombrie anul trecut, după ce în cadrul unei ediții a talk-show-ului „Politica Nataliei Morari” nu ar fi fost asigurate imparțialitatea și echilibrul opiniilor, iar moderatoarea ar fi intervenit cu propriul punct de vedere. Reprezentanții televiziunii au atacat decizia Consiliului în instanță și au obținut anularea sancțiunii.
 
Autoritatea din domeniul audiovizual nu a fost de acord cu încheierea din 1 noiembrie 2020 a CSJ, prin care a fost respins recursul depus de CA după hotărârea Curții de Apel prin care a fost anulată amendarea postului de televiziune. În cererea de revizuire a încheierii, CA invocă inclusiv că „contrar prevederilor legale, Consiliul Audiovizualului nici nu a fost informat despre ora şi data examinării cererii de recurs”.
 
Magistrații Curții au respins cererea de revizuire depusă de Consiliul Audiovizualului, declarând-o inadmisibilă pentru că „Curtea Supremă de Justiţie nu este investită cu competenţă jurisdicţională materială de a examina cererea de revizuire nominalizată”.
 
CA a sancționat TV8 cu 7.000 de lei pentru lipsa imparțialității și echilibrului opiniilor în emisiunea „Politica Nataliei Morari”, după ce Consiliul a fost sesizat de Centrul pentru Protecția Drepturilor Jurnaliștilor.