Eşti aici

De la Euro TV, la TV6. Televiziunea Centrală își schimbă denumirea

23 Decembrie 2020
2729 de afişări
Consiliul Audiovizualului (CA) a aprobat, în cadrul ședinței din 23 decembrie, solicitarea postului Televiziunea Centrală de a-și schimba denumirea în TV6. Mai devreme, la aceeași ședință, Consiliul a declarat Televiziunea Centrală drept învingător al concursului pentru suplinirea slotului disponibil în Multiplexul digital A.

Membrii Consiliului s-au interesat dacă solicitantul a făcut și alte schimbări în Concepția serviciilor de programe, iar raportorul a precizat că redacția a cerut doar schimbarea denumirii. Cererea a fost depusă la CA pe 15 decembrie.

Cu doi ani în urmă, Televiziunea Centrală se numea Euro TV.

Tot astăzi, Televiziunea Centrală a obținut de la Consiliu dreptul de a emite în multiplexul digital, astfel devenind elegibil pentru a deveni furnizor de servicii media național. 

Televiziunea Centrală este deținută de compania Media Resurse, fondată de Klassika Media SRL.  Administratorul Media Resurse SRL este jurnalistul Dumitru Chitoroagă, care a fost reprezentant împuternicit al Partidului Politic ȘOR în municipiul Chișinău la alegerile parlamentare din februarie 2019.Compania Klassika Media a aparținut Ritei Țvik, care a decedat la începutul acestui an. Potrivit declarației postului de televiziune, moștenitorul legitim al companiei  a devenit Irina Țvic, fiica Ritei Țvic, fapt dovedit printr-un certificat de moștenitor. Rapoartele de monitorizare a postului de televiziune arată, că prin politica editorială și informațiile difuzate la ecran este favorizat politicianul Ilan Șor. Oficial, el nu figurează drept persoană beneficiară a postului.