Eşti aici

Declarația postului public Moldova 1 este contestată de Platforma ”DA”

06 Octombrie 2015
1399 de afişări
Postul public Moldova 1 își exprimă „îngrijorarea şi dezacordul faţă de campania de denigrare, orchestrată şi susţinută de membrii Platformei ”DA”, la adresa TRM, se menționează într-o declarație publicată marți, 6 octombrie  curent, semnată de directorul instituției, Mircea Surdu. De cealaltă parte, Vasile Năstase, membru al Platformei “DA” și al Consiliului Marii Adunări Naționale, susține că postul public de televiziune face partizanat politic, de aceea Platforma “DA” va continua să ceară demisia președintei Teleradio-Moldova, Olga Bordeianu, și a directorului Moldova1, Mircea Surdu.

În declarație, membrii Platformei civice ”DA” sunt acuzați că lansează mesaje calomnioase și comit abuzuri față de jurnaliști. “De la tribuna improvizată din PMAN, aceștia promovează mesaje lipsite de bază factologică, din care ar reieși că Moldova 1 nu reflectă echidistant și obiectiv acțiunile Platformei”, se menționează în document. Totodată, conducerea TRM este îngrijorată ”de cazurile tot mai frecvente de violență față de jurnaliștii Moldova 1, care relatează reportaje de la acțiunile Platformei “DA”.
”Considerăm inacceptabilă sugestia membrilor Platformei ”DA” de a prezenta doar opinia lor, fără a ține cont de celelalte păreri. Vom rămâne în continuare promotorii pluralismului și echidistanței în reflectarea oricăror subiecte. Reiterăm, televiziunea publică nu va trata preferenţial pe nimeni şi nu o să tolereze o astfel de atitudine în situaţia în care angajaţii postului şi-au îndeplinit onorabil sarcinile şi au informat profesionist cetăţenii despre evenimentele organizate de Platforma „DA”, se arată în declarație.

Contactat de Media-Azi, Vasile Năstase, membru al Platformei „DA” și al  Consiliului Marii Adunări Naționale, a comentat: “Mircea Surdu face partizanat politic și acest lucru este constatat și de Marea Adunare Națională din 6 septembrie. El, împreuna cu doamna Bordeianu, președintele Teleradio-Moldova, trebuie să părăsească aceste poziții, pentru că ele au fost partajate politic. Vom cere în continuare demisia acestor persoane”.
Potrivit lui Vasile Năstase, după pichetările de la TRM, membrii Platformei ”DA” au fost invitați să participe la emisiuni împreună cu Igor Dodon și Renato Usatâi, liderii unor partide politice, fapt pe care nu l-au putut accepta. ”Noi reprezentăm protestul cetățenilor, și nu al unor politruci”, a afirmat Vasile Năstase.

Manifestanți și activiști ai Platformei Civice ”Demnitate și Adevăr” au protestat câteva duminici la rând lângă sediile Companiei ”Teleradio – Moldova”, solicitând timpi de antenă pentru a-și face publice revendicările. Totodată, ei au cerut conducerii TRM să demisioneze și au acuzat că Moldova 1 ar reflecta unilateral evenimentele din centrul capitalei.
 

Sursă foto: www.radiochisinau.md