”Primesc amenințări cu moartea, începând cu ziua de duminică, de la ora unu și eu am tăcut despre asta și am zis: nu o să mă victimizez, dar voi ataca în judecată, pentru că nu e pentru prima dată”, a afirmat Surdu în timpul discuțiiei cu protestarii. Directorul Moldova 1 a mai spus că, din lipsă de timp, nu a reușit să depună o plângere în acest sens organelor competente și că a început să primească astfel de mesaje în adresa sa după ce un jurnalist a scris un material negativ despre modul în care reflectă Moldova 1 evenimentele din piață.
Directorul TVM a adăugat că și reporterii televiziunii publice deseori se plâng pe faptul că unii dintre protestatari se comportă agresiv cu ei.
Vineri, un grup de manifestanți din Piața Marii Adunări Naționale, majoritatea îmbrăcați în uniforme militare, s-au prezentat la sediul Companiei ”Teleradio - Moldova” pentru a cere administrației postului public să acorde o atenție mai mare reflectării obiective a protestului din piață. Totodată, aceștia au solicitat timpi de antenă la televiziunea națională pentru a exprima poziția și revendicările reprezentanților Grupului de Intermediere și Reprezentare al protestatarilor (GIR).
La rândul său, conducerea televiziunii susține că TVM a reflectat evenimentele din piață, a prezentat și intervenții live, a organizat emisiuni cu participarea reprezentanților organizatorilor protestelor conform cerințelor Codului Audiovizualului și normelor deontologice ale jurnaliștilor.
Ambele părți au convenit că vor discuta în următoarele zile despre participarea membrilor GIR la radiodifuzorul public.
În seara aceleiași zile, postul public de televiziune a anunțat că emisiunea ”Moldova în direct” a fost amânată din cauza unor tentative de perturbare a ordinei publice, precum și a unor amenințări primite la telefon. La emisiune, potrivit informației de la Moldova 1, urmau să participe liderii AIE-3.
Recent, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a atenționat Compania publică „Teleradio-Moldova” asupra necesității de a respecta normele privind informarea cetățenilor. ”Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale solicită radiodifuzorilor aflaţi sub jurisdicţia Republicii Moldova şi, în mod special, Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”, să dea dovadă de maximă responsabilitate şi să respecte cu stricteţe rigorile Codului audiovizualului, să asigure libertatea de exprimare şi accesul neîngrădit la orice informaţie, să prezinte corect şi imparţial evenimentele de interes public şi să garanteze respectarea exprimării pluraliste de idei şi opinii în programele audiovizuale”, se menționează într-un comunicat al CCA.