Eşti aici

Două instituţii media au organizat Ziua uşilor deschise

03 Noiembrie 2014
2051 de afişări
Prieteni dragi, fideli ascultători de radio şi cititori de presă au trecut pragul postului Radio Chişinău şi redacţiei “Expresul”, pe 31 octombrie, pentru a face cunoştinţă mai îndeaproape cu echipele de creaţie în cadrul Zilei uşilor deschise. Evenimentul a avut un motiv întemeiat – Radio Chişinău a consemnat 86 de ani de la fondarea Postului Radio România (1 noiembrie 1928), iar “Expresul”, pubicaţie regională, distribuită în raioanele Ungheni, Nisporeni şi Călăraşi - şapte ani de la apariţia primului număr al ziarului (1 noiembrie 2007).

Pentru a-i familiariza pe radioascultătorii postului Radio Chişinău cu istoria de 86 de ani ai postului Radio România, iniţiatorii Zilei uşilor deschise le-au organizat oaspeţilor o mică excursie la sediul postului Radio Chişinău. Vizitatorii au avut posibilitatea să discute personal cu redactorii de aici şi să vadă studiourile de unde în fiecare zi aceştia transmit ştiri, emisiuni şi diverse alte programe. Cei mai interesaţi au fost tinerii, printre vizitatori fiind foarte mulţi elevi de la liceele “Vasile Alecsandri” şi “Iulia Hasdeu” din Chişinău, dar şi studenţi de la Şcoala Avansată de Jurnalism.

La redacţia ziarului “Expresul”, de asemenea, cititorii care au venit să se întâlnească cu jurnaliştii au aflat multe lucruri pe care nu le cunoşteau despre apariţia acestei publicaţii. Potrivit Luciei Bacalu, redactorul-şef, ziua de 1 noiembrie 2007, când a apărut primul număr al ziarului ”Expresul”, le-a purtat noroc. “Îmi amintesc, era o zi ploioasă. A apărut, datorită unei mari dorinţe de a face o altfel de presă în provincie. Iniţial, doar în raionul Ungheni. Dar se vede că ploaia a fost un semn de belşug, de bun augur. Cei şapte ani de muncă insistentă, perseverentă ne-au adus  mii de prieteni dragi, parteneri, colegi, un număr mare de abonaţi din trei raioane ale R. Moldova. Astăzi “Expresul” este un ziar bine cunoscut în regiune, cu o echipă tânără, de adevăraţi profesionişti”, a afirmat pentru Media-Azi Lucia Bacalu.
 
“Expresul” apare în 12 pagini şi are un site - Expresul.com, vizitat de zeci de mii de cititori. Pe parcursul activităţii sale, ziarul a adunat peste 40 de premii, a implementat opt proiecte, inclusiv sociale. “Nu ne vom opri aici. Vom continua să muncim. Ne dorim un ziar mult mai voluminos, cu noi rubrici, cu un site mai atractiv, mai vizitat. Ştim ce vrem şi cum să realizăm ceea ce ne dorim”, a menţionat Lucia Bacalu.
 
Ziua uşilor deschise este o acţiune la care apelează tot mai des diferite instituţii pentru a se face cunoscute în societate. În cazul instituţiilor de presă, scopul lor este o mai mare apropiere de cetăţeni şi o cunoaştere reciprocă mai bună.