Eşti aici

Două posturi de televiziune afiliate PSRM înregistrează, de două luni consecutiv, cele mai mari audiențe la nivel național

20 Iulie 2020
1349 de afişări
Posturile RTR Moldova, Primul în Moldova și NTV Moldova - ultimele două afiliate Partidului Socialiștilor - au înregistrat în lunile mai și iunie cele mai mari audiențe TV pe întreg teritoriul țării, potrivit datelor măsurătorului de audiență TV MR MDL. Mai mult, în premieră, NTV Moldova s-a poziționat pe primul loc în clasamentul audiențelor TV în municipiul Chișinău pentru luna iunie. Toate cele trei canale retransmit conținuturi din Federația Rusă.

Potrivit datelor măsurătorului de audiență, RTR Moldova își menține poziția de lider în prima jumătate a anului 2020 după numărul de telespectatori. Primul în Moldova, deținut de omul de afaceri rus Igor Ceaika și de Vadim Ciubara, un apropiat al președintelui Igor Dodon,  ocupă deja de trei luni locul doi, potrivit aceleași surse. 


Ratingul popularității radiodifuzorilor. Sursa: TV MR MLD

NTV Moldova, care aparține președintelui fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, de două luni se poziționează pe locul trei în acest clasament. De altfel, NTV Moldova a ajuns pe primul loc în top-ul preferințelor telespectatorilor din municipiul Chișinău, potrivit datelor prezentate separat pentru Capitală.


Ratingul audienței TV, Chișinău, iunie 2020. Sursa: TV MR MLD

Canalul Prime TV al ex-liderului PDM, Vlad Plahotniuc, doar de două ori s-a clasat pe locul doi în acest an, iar în ultimele trei luni s-a poziționat pe locul patru (dominând anterior piața o perioadă lungă de timp la acest capitol). Prime TV a devansat Canal 2 în luna iunie care era pe locul patru în aprilie și mai.

Sursa foto: Starnet.md