Eşti aici

Echipa Publika TV, intimidată la Corjova de către miliţienii transnistreni! Cameramanul a fost ameninţat că va fi reţinut

02 Septembrie 2014
978 de afişări
Echipa Publika TV, care a asistat la ceremonia de început de an şcolar de la gimnaziul din Corjova, a fost agresată verbal de miliţienii transnistreni. Motiv de intimidare a fost faptul că manifestaţiile, inclusiv structurile de forţă prezente la eveniment, au fost filmate de jurnalişti. Mai mult, cameramanul a fost ameninţat că va fi reţinut.

Spiritele s-au calmat doar după intervenţia reprezentantului Comisiei Unificate de Control din partea Chişinăului şi a poliţiştilor din Dubăsari. Cei aproximativ 20 de miliţieni transnistreni s-au arătat deranjaţi că au fost filmaţi şi au vrut să confişte camera şi materialul video.

"A fost reţinut un cameraman de la postul Dvs. de televiziune din motiv că dumnealor au făcut secvenţe, care le-ar fi lezat demnitatea personală. Noi ne-am aflat acolo pentru a ne documenta la faţa locului şi a arăta că Chişinăul nu este indiferent de tot ce se petrece în satul din Zona de Securitate'', a precizat membrul CUC din partea Chişinăului, Eduard Bumbac.

Reprezentanţii Asociaţiei "Promo- LEX" califică incidentul drept o provocare.

"Acest incident îl considerăm ca o nouă provocare în adresa autorităţilor constituţionale pentru că vrem noi sau nu, mass-media din partea dreaptă este asociată de către administraţia seceonistă drept reprezentanţii autorităţilor'', a menţionat directorul executiv al Asociaţiei "Promo- LEX", Pavel Postică.

Administraţia de la Tiraspol a refuzat, de mai multe ori, să acrediteze echipa Publika TV pentru a filma evenimente din stânga Nistrului, fără a invoca vreun motiv. 

Sursa: http://www.publika.md/