Eşti aici

A fost ales directorul televiziunii publice din regiunea găgăuză

22 Septembrie 2014
1541 de afişări
Membrii Consiliului de Observatori (CO) al companiei publice de radio și televiziune din autonomia găgăuză (GRT) au votat, luni, pentru Stepan Piron la funcția de director al televiziunii publice din regiune, potrivit gagauzinfo.md
 
La postul de director al GRT au candidat trei persoane. Luni, 22 septembrie, membrii CO au discutat cu fiecare candidat aparte despre viziunile acestora privind dezvoltarea televiziunii. Membrii consiliului au evaluat atât ideile creative ale candidaților, cât și modul în care aceștia vor soluționa problemele de ordin tehnic.

Stepan Piron s-a referit preponderent la partea financiară a instituției, declarându-se un adept al implementării reformelor, al reorganizării companiei și al remunerării echitabile a angajaților. ”Acest lucru va ajuta să achităm transparent salariul (…) și să plătim mai mult celor care muncesc. Pentru candidatura lui Piron au votat șase din opt membri ai consiliului.
 
Anterior, Stepan Piron a activat în calitate de director al Centrului pentru Jurnalism Independent din regiunea găgăuză. Se spune că acesta ar susține ideea creării unui Consiliu Coordonator au audiovizualului local.
 
Postul de director al companiei publice de radio și televiziune din regiunea găgăuză a fost vacant timp de doi ani. Concursul pentru suplinirea acestei funcții a eșuat de câteva ori, fapt constatat și de experții media în rapoartele de monitorizare din domeniu.
 

Sursa foto: http://gagauzinfo.md