Eşti aici

A fost lansat un nou portal de televiziune online OTT

29 Aprilie 2014
2582 de afişări

În Republica Moldova a fost lansată platforma de televiziune ce permite vizionarea prin internet a 33 de canale locale şi internaţionale fără a procura un abonament  TV. De asemenea, a fost lansat şi serviciul “CableTV” cu peste 60 de canale de televiziune.
 
Operatorul de telecomunicaţii “StarNet” în parteneriat cu distribuitorul de conţinut multimedia “TV Box” au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă despre implementarea unui nou proiect de televiziune online - www.magictvbox.org. Acesta oferă posibilitatea de a viziona 33 de canale TV din orice colţ al lumii şi oferă cetăţenilor de peste hotare o conexiune directă la sursele de informare din Republica Moldova.
 
„Proiectul prevede o serie de avantaje a televiziunii online ce ţin de libertatea şi tehnologia oferită. Aș vrea  să menționez, în primul rând, mobilitatea pentru cei care duc un mod de viață activ, își schimbă des domiciliul sau se află într-o deplasare. Ei vor putea accesa posturile TV prin intermediul diverselor gadgeturi (laptop, smartphone sau tabletă), fără a disune de abonamentele de cablu”, a menţionat Diana Moraru, manager IPTV StarNet.
 
Clienţii vor putea, de asemenea, să conecteze televizioarele direct la internet, reţele sociale, la centrul de distracţii (jocuri, karaoke, prognoze meteo, cursul valutar, Youtube), ceea ce potrivit experţilor poate constitui o alternativă de digitalizare a televiziunii pe piaţa mediatică.
 
Pentru recepţionarea programelor TV la televizor va fi nevoie de un echipament special (cablu de alimentare, telecomandă, dispozitiv multimedia şi un ghid de utilizare) la un preţ de 53 dolari SUA sau 750 de lei, fără achitarea taxei de abonament. “Pentru aceasta este necesară doar o simplă conectare la internet”, a menţionat Alexei Munteanu, director marketing StarNet.
 
Paralel, a fost lansat şi serviciul de cablu “Cable TV”. Din luna aprilie curent, StarNet pune la dispoziţia clienţilor care nu-şi pot permite achiziţionarea echipamentelor de IPTV sau au televizoare de model vechi ce nu pot fi cuplate la noile tehnologii, peste 60 de canale de televiziune.
 
Alexandru Machedon, directorul operatorului StarNet, a anunţat despre noul serviciu “Cable TV” încă în luna ianuarie a acestui an, după ce mai multe posturi de televiziune au fost excluse din ofertele operatorilor de cabluri din ţară.
 
La proiectul televiziunii online OTT (Over the Top) s-a lucrat mai bine de un an şi opt luni, în parteneriat cu o companie din Ucraina. Echipamentele TV pentru recepţionarea televiziunii online (www.magictvbox.org) pot fi procurate din centrele comerciale StarNet din Republica Moldova.
 
Sursa foto - https://lh3.googleusercontent.com