Eşti aici

Inovaţiile în jurnalism vor fi prezentate la Forumul mass-media 2016 de jurnalistul bulgar Atanas Tchobanov

18 Noiembrie 2016
1029 de afişări

În cadrul Forumului mass-media 2016, Atanas Tchobanov, senior editorul portalului de investigaţii Bivol.bg din Bulgaria, va face o prezentare la tema inovaţiilor în jurnalism. Expertul le va vorbi participanţilor la Forum despre utilizarea instrumentelor şi a soluţiilor inovatoare în jurnalism, colectarea şi explorarea datelor publice, utilizarea metodelor preluate din criminalistică, tehnicile de criptare pentru protejarea comunicaţiilor şi a surselor jurnalistice.
 
Atanas Tchobanov este co-fondatorul renumitului portal de investigaţii bulgar Bivol.bg care a declanşat cele mai mari scandaluri de corupţie din Bulgaria în ultimii şase ani. Acest portal este partener al WikiLeaks din 2011 şi face parte din reţeaua OCCRP – Organized Crime and Corruption Reporting Project. În cadrul unui side event la Forumul mass-media 2016, A. Tchobanov va prezenta Bulgarian OpenData – un motor de căutare adaptat pentru jurnalişti, în special pentru a identifica activele nedeclarate ale oficialilor bulgari, deţinute în afara ţării.
 
Nu uitaţi: Forumul mass-media 2016 va avea loc la 2 şi 3 decembrie 2016 în mun. Chişinău. Înregistrarea participanţilor are loc până la data de 20 noiembrie inclusiv, pe pagina electronică www.mediaforum.md
 
Forumul mass-media 2016 este organizat de Consiliului de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia Presei Electronice (APEL).
Desfăşurarea Forumului mass-media 2016 este finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova, Programul Consiliului Europei “Promovarea jurnalismului profesionist şi responsabil prin susţinerea reţelei regionale a structurilor de autoreglementare”, Ambasada SUA în Republica Moldova şi Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei.
 
Pentru informaţii suplimentare:
tel.: (022) 210602
(persoană de contact – Diana Lungu, coordonatoare comunicare)
www.mediaforum.md