Eşti aici

Inspectoratul de Poliție Orhei încă nu a luat o decizie în cazul plângerii depuse de Jurnal TV

17 Aprilie 2015
1793 de afişări
După mai bine de o lună de la producerea incidentului în care o persoană din anturajul deputatului PDM Constantin Țuțu a agresat-o fizic pe reportera Jurnal TV Cătălina Roșca, organul de urmărire penală de la Inspectoratul de Poliție Orhei, care investighează cazul, încă nu a luat o decizie.

Solicitat de Media Azi, Eugen Borș, șef de secție la Inspectoratul de Poliție Orhei, a informat că plângerea Jurnal TV din 9 martie curent se află în proces de examinare și organul de urmărire penală nu a luat  deocamdată o decizie în acest caz. Reprezentanții Inspectoratului au refuzat să ne ofere mai multe detalii, argumentând că protejează interesul anchetei.

Reportera implicată în incident, nu ne-a putut spune dacă poliția a identificat persoana care a agresat-o fizic. Cătălina Roșca așteaptă ca organele responsabile să clarifice cum a fost posibil ca un jurnalist care a adresat o întrebare deputatului PDM Constantin Țuțu să fie agresat în acest în mod de unul dintre însoțitorii săi. Jurnalista și instituția de presă pe care o reprezintă așteaptă rezultatele investigației  poliției.

Vă reamintim că, pe 4 martie, aflându-se la Judecătoria Orhei, unde urma să fie examinat un dosar penal în cazul omorului din Codrii Orheiului din aprilie 2012, în care deputatul Constantin Ţuţu figura ca martor, jurnalista a dorit să-i adreseze deputatului o întrebare în legătură cu acest subiect. În acel moment, unul dintre tinerii care îl însoțeau ”m-a lovit cu cotul în burtă în încercarea de a scăpa de camerele de luat vederi și de întrebările mele”, a declarat după incident pentru jurnaltv.md Cătălina Roșca.

Faptul a fost confirmat și de către avocatul Roman Zadoinov, care a fost martor la această scenă. “Deputatul Țuțu a fost însoțit de aproximativ șapte persoane care îl apărau din toate părțile și se comportau ca bodyguarzi. Unul dintre ei a lovit reportera în burtă cu mâna. Mai mult decât atât, acești bodyguarzi încercau prin diferite acțiuni să interzică cameramanului să filmeze. Consider că în cazul de față trebuie să fie pornită o urmărire penală în mod obligatoriu, iar persoanele vinovate să fie trase la răspundere penală”, a spus avocatul.

Secretarul deputatului Ţuţu, la fel martor la cele întâmplate, a negat că reportera ar fi fost agresată.

 

Imagine captată din video