Eşti aici

Jurnal TV a revenit în oferta de bază a Sun Communications

14 Ianuarie 2014
1830 de afişări

Jurnal TV a revenit, marți după-amiază, în oferta de bază a operatorului Sun Communications, care este liderul de piață în Chișinău, potrivit Jurnal.md.

Alți zece operatori totuși nu mai transmit, de la începutul săptămânii, programele postului de televiziune. Aceștia sunt Laritex TV, Megapolis TV, TSV Com, Domino TV, Art TV Strășeni, Larom TV, Alfa TV, DIC TV, Gala TV şi Satelit TV.

Jurnal TV a fost exclus din pachetele de bază ale operatorilor de cablu fără explicații sau preaviz, în noaptea de 12-13 ianuarie. Evenimentul a atras comentarii înflăcărate de la echipa Jurnal TV, jurnaliști din toată Moldova, membri ai societății civile și oficiali europeni. Au fost organizate și proteste în fața sediului CCA, iar o petiție care circulă pe internet a adunat semnături de la aproape 8.500 de persoane care doresc revenirea Jurnal TV pe micile ecrane, prin cablu.

Săptămâna trecută, Jurnal TV atrăgea atenția asupra unui proiect de decizie al CCA privind distribuirea posturilor obligatorii pe teritoriul Republicii Moldova. Conform acestui proiect, numai posturile cu acoperire națională și transmise prin eter ar fi obligatorii pentru retransmisie - ceea ce ar lăsa pe dinafară posturi precum PRO TV Chișinău sau Jurnal TV. Pe de altă parte, CCA a anunțat, luni, că Jurnal TV dezinformează publicul prin afirmațiile făcute și a precizat că nu există o listă a posturilor retransmise obligatoriu, iar proiectul instituției este abia la nivel de discuție, urmând să intre în dezbatere publică.