Eşti aici

Jurnaliști din Chișinău: ”Je Suis Charlie”

08 Ianuarie 2015
1295 de afişări
Zeci de jurnaliști din Chișinău și-au exprimat solidaritatea cu victimele atacului de la redacția ziarului satiric parizian Charlie Hebdo. Jurnaliștii au adus flori și au aprins lumânări la sediul Ambasadei Franței din Republica Moldova.

Unul dintre participanții la această acțiune, jurnalistul Vasile Năstase, a menționat în context: ”Trebuie să ne solidarizăm, să înțelegem că nu există nimic mai sfânt decât libertatea de exprimare. Aceste valori trebuie să ne întărească, să ne facă mai solidari, mai puternici, să ne încurajeze să promovăm adevărul și democrația”.

Miercuri, 7 ianuarie 2015, în centrul Parisului a avut loc un atac cu arme Kalașnikov în redacția ziarului satiric Charlie Hebdo. În urma atacului au murit 12 persoane, între care directorul și trei caricaturiști ai publicației. Motivul masacrului se presupune că ar fi o caricatură pe seama profetului islamic, apărută în ziar.

Forțele de ordine franceze au identificat trei persoane suspecte. Una dintre ele este un om al strazii, care s-a predat singur poliției, aflând din rețelele de socializare că este căutat pentru că a ajutat atacanții cu transport.

Potrivit ziarului britanic Telegraph, un martor la acest atac a declarat că cei doi bărbați, despre care se crede că ar fi autorii masacrului, i-au spus că ei reprezintă organizația al-Qaeda din Yemen.

Presa franceză scrie că ambii suspecți au fost văzuți de către un administrator al benzinăriei din nordul Franței.

Autor foto: Constantin Grigoriţă