Eşti aici

Jurnaliștii și consumatorii de media își pot confrunta opiniile pe www.mediaforum.md

06 Aprilie 2015
1704 afişări
O platformă de dezbateri online - www.mediaforum.md – a pus la dispoziția profesioniștilor din domeniul presei și consumatorilor de media Consiliul de Presă din Moldova. Organizatorii speră că prin intermediul forumului vor fi  ”multiplicate cunoştinţele şi practicile pozitive în jurnalism, fiind încurajate competiţia profesională şi standardele de calitate jurnalistică”.

În prezent, pe www.mediaforum.md se discută activ în cadrul rubricilor ”Deontologie şi etică”, “Profesionalizare Media”, “Management Media”, “Legislaţie Media”. Fiecare rubrică are câte un expert pe post de moderator, în măsură să dea răspunsuri competente la chestiunile apărute în procesul discuțiilor, să canalizeze și să aprofundeze dezbaterea anumitor probleme cu care se confruntă jurnaliştii şi instituţiile mass-media. Consumatorii de media sunt invitați să participe și să propună propriile teme de discuție în cadrul rubricii ”Mediacritica”.

Sâmbătă, la rubrica ”Legislație media” a fost inclus pe forum și controversatul proiect de lege privind modificarea Codului audiovizualului, la îmbunătățirea căruia aveți posibilitatea să contribuiți cu propriile opinii. Rubrica este moderată de Petru Macovei, directorul API.

Alte teme de discuţie, ce pot fi urmărite pe www.mediaforum.md sunt: “Moderarea comentariilor de pe site-uri: ce criterii respectăm?” (moderatoare – Ludmila Andronic, preşedinta Consiliului de Presă), “Calitatea designului site-urilor de ştiri din Republica Moldova” (moderator – Dumitru Ciorici, directorul editorial al Interact Media SRL), “Distribuţia ziarelor şi revistelor: misiune imposibilă?” (moderatoare – Alina Radu, directoarea săptămânalului “Ziarul de Gardă”), “Criza leului: manipulare informaţională ca paravan pentru scumpiri?” (moderator – Doru Petruţi, directorul general al Institutului de Marketing şi Sondaje IMAS-INC Chişinău). 

Proiectul www.mediaforum.md este susţinut financiar de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova.