Eşti aici

Jurnaliștii din Moldova se pot înscrie la concursul ADAMI Media 2015

30 Septembrie 2015
2288 de afişări
Jurnaliştii din Republica Moldova sunt invitați să participe la Concursul pentru Premiul ADAMI Media – pentru diversitate culturală în Europa de Est în domeniul media - destinat   profesioniștilor media din țările Parteneriatului Estic. Programul, finanțat de Oficiul pentru Relații Externe al Germaniei și Fundația Media CIVIS, își propune să încurajeze reflectarea în presă a unor subiecte de actualitate, cum ar fi migrația sau integrarea și diversitatea culturală, dar și crearea unei rețele între managerii media și cineaștii din Europa de Est.

Înregistrarea pentru participare la concurs se face online la adamimediaprize.eu. Termenul-limită pentru înscrierea în concurs este 25 octombrie 2015.
La Chișinău, Concursul pentru Premiul ADAMI a fost prezentat într-o conferință de presă (http://www.infotag.md/video-archive/), la care au participat directorul programului Stefan Tolz, directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu, membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării, Yan Feldman, actorul Boris Cremene, producătorul și redactorul TV Eugeniu Popovici.

Astfel, Premiul ADAMI va fi acordat la șase categorii, pentru fiecare dintre ele oferindu-se câte un premiu în valoare de 2 mii de euro. Potrivit directorului de program, Stefan Tolz, este vorba de categoriile: programe distractive (filme artistice, desene animate etc); programe informative (filme documentare, talk-show-uri); știri şi filme de scurt metraj; categoria tineri specialişti (materiale nedifuzate la televiziune, dar prezentate în cadrul diferitelor festivaluri); pagini web şi materiale video online. La categoria tineri specialişti pot participa jurnalişti, producători în vârstă de până la 28 de ani.
Câştigătorii premiul ADAMI vor fi anunţaţi în luna decembrie 2015 în cadrul unei ceremonii festive televizate care se va desfăşura la Tbilisi, Georgia.