Eşti aici

LA MULŢI ANI! Vă urează premianții Galei „Zece jurnalişti ai anului”, ediția 2014

05 Ianuarie 2015
1086 de afişări

Gala premiilor „Zece jurnalişti ai anului” este organizată începând cu anul 1995, în cadrul Clubului de presă din Chişinău, fiind cel mai popular eveniment mass-media din R. Moldova. Întrucât ediția curentă a Galei a fost una specială, într-un an jubiliar pentru CJI, i-am rugat pe câștigători să răspundă la câteva întrebări pentru Media-Azi:
Cum a fost anul 2014 pentru Dvs., ca jurnalist?
Ce înseamnă acest premiu pentru Dvs.?
Cui ați dori să adresați o urare specială, cu ocazia Anului Nou, 2015?

 

 

Constantin Grigoriță, fotojurnalist freelancer

Premiu pentru cel mai bun fotoreporter
 

  • Anul 2014 a fost un an bun pentru mine. Dumnezeu a fost foarte darnic, oferindu-mi şansa de a surprinde nişte imagini interesante din punct de vedere jurnalistic. Mai multe poze au fost preluate de instituțiile media din țară, ceea ce îmi dă curaj să continui munca mea de fotojurnalist liber profesionist. 
  • Obţinerea acestui trofeu înseamnă muncă asiduă, care întotdeauna aduce roade bogate. Mi-amintesc mereu de unele replici pe care le primesc din partea celor care se regăsesc în pozele pe care le fac: “Ai prins ciudă pe mine și numai pe mine mă filmezi/fotografiezi?!” Un lucru pot să spun cu certitudine: fotografia arată o realitate. Dacă ceva nu place, nu e de vină fotograful. Trebuie de schimbat realitatea. Deviza mea: Merită de muncit. Mai asiduu și cu mai mult optimism! 
  •  Urarea mea specială este adresată persoanelor publice, care sunt responsabile și pot lua decizii pentru a face mai transparentă activitatea lor şi a avea o colaborare deschisă cu toată mass-media din țară. Aşa vor putea aduce beneficii enorme societăţii.

Foto de Constantin Grigoriță