Eşti aici

LA MULŢI ANI! Vă urează premianții Galei „Zece jurnalişti ai anului”, ediția 2014

07 Ianuarie 2015
919 afişări
Gala premiilor „Zece jurnalişti ai anului” este organizată începând cu anul 1995, în cadrul Clubului de presă din Chişinău, fiind cel mai popular eveniment mass-media din R. Moldova.  Întrucât ediția curentă a Galei a fost una specială, într-un an jubiliar pentru CJI, i-am rugat pe câștigători să răspundă la câteva întrebări pentru Media-Azi:
Cum a fost anul 2014 pentru Dvs., ca jurnalist?
Ce înseamnă acest premiu pentru Dvs.?
Cui a
ți dori să adresați o urare specială, cu ocazia Anului Nou, 2015?
                                                                                      

 

NATALIA MORARI, jurnalistă la TV 7

Premiu pentru cel mai bun jurnalist TV
 
  • Anul 2014, din păcate, a fost un an în care anume noi, jurnaliştii, am discreditat, în mare parte, noţiunea de "a patra putere în stat". De foarte multe ori am renunţat la puterea cuvântului pe care o posedăm şi am preferat să tăcem de dragul unui scop major - eurointegrarea Republicii Moldova. Politicienii au preferat să se folosească de această naivitate a noastră şi au dat dovadă de cinism total, care, pe alocuri, a intrat în contradicţie cu aşa-zisele valori europene, promovate de ei. Sigur, au existat şi excepţii, care mă fac să cred că, totuşi, avem cu ce.
 
  • Acest premiu este o mare onoare pentru mine şi o dovadă în plus că trebuie să faci ceea în ce crezi. Să fii apreciat de breaslă este, probabil, una dintre cele mai râvnite realizări profesionale, dar şi o responsabilitate mai mare de acum încolo.
 
  • Aş vrea să le adresez cele mai calde cuvinte celor din Moldova care îşi fac meseria sincer, şi nu mă refer neapărat la jurnalişti. Oamenii sinceri, care nu acceptă "scheme" şi lucrurile făcute pe jumătate, vor salva ţara noastră.