Eşti aici

LA MULȚI ANI! Vă urează premianții Galei „Zece jurnalişti ai anului”, ediția 2014

30 Decembrie 2014
1545 de afişări
Gala premiilor „Zece jurnalişti ai anului” este organizată începând cu anul 1995, în cadrul Clubului de presă din Chişinău, fiind cel mai popular eveniment mass-media din R. Moldova. Întrucât ediția curentă a Galei a fost una specială, într-un an jubiliar pentru CJI, i-am rugat pe câștigători să răspundă la câteva întrebări pentru Media-Azi:

Cum a fost anul 2014 pentru Dvs., ca jurnalist?
Ce înseamnă acest premiu pentru Dvs.?
Cui ați dori să adresați o urare specială, cu ocazia Anului Nou, 2015?

 

Corneliu Rusnac, editor, Radio Chişinău
Premiul pentru cel mai bun jurnalist Radio
 
  • A fost un an și bun, și rău. A fost un an bun pentru că am avut posibilitatea să-mi continui activitatea de jurnalist fără probleme legate de cenzură sau autocenzură, fără ca cineva să încerce să exercite presiuni asupra mea. Prin urmare, la Radio Chișinău, unde lucrez în ultimii trei ani, am avut libertatea deplină să activez așa cum m-am deprins s-o fac dintotdeauna. Nu doar eu, ci și colegii mei. Pe de altă parte, a fost un an rău, pentru că, deși nu se mai fac presiuni asupra jurnaliștilor cum se făceau pe timpul comuniștilor, de exemplu, observ că foarte multe instituții de media fac partizanat politic care, deseori depășește limitele nu doar a normalului și bunei cuviințe, ci chiar și a raţionalului. În presa noastră există prea multe acuzații și prea puține probe care să le confirme. Să sperăm însă că lucrurile vor reveni la normalitate, la un moment dat.
 
  • Percep acest măr ca un premiu nu doar pentru mine, ci și pentru întreaga echipă Radio Chișinău.  Este un premiu la care țin mult și știți de ce? Pentru că a devenit o tradiție în jurnalismul din Republica Moldova și nici un alt premiu nu a fost în stare să-l înlocuiască. Deci, își are valențele lui care nu pot fi substituite.
 
  • Fiecăruia dintre noi. Aș vrea să ne urez nouă tuturor să ne resetăm, dacă e cazul, raporturile cu lumea din jur. Să fim corecți, dar și generoși, în ceea ce facem, pentru că lucrurile în jurul nostru pot fi schimbate în bine numai dacă le vom schimba în interiorul nostru. La mulți ani!