Eşti aici

Lidera Partidului NOI a fost amendată pentru calomnie în baza plângerii unei jurnaliste

13 August 2021
2286 de afişări
Președinta Partidului Noua Opțiune Istorică (PNOI), Svetlana Chesari, a fost amendată pentru calomnie, în baza unei sesizări depuse de jurnalista Mariana Rață, scrie TV8.md. Potrivit documentului publicat, în luna iunie, jurnalista s-a plâns că politiciana ar fi răspândit „cu bună știință informații mincinoase pe rețele sociale”. Chesari susține că nu a fost citată și audiată în acest caz, dar și că nu a recepționat procesul-verbal de la oamenii legii. 
 
Potrivit unei note informative a Inspectoratului General al Poliției, în urma examinării probelor administrate, pe numele Svetlanei Chesari a fost întocmit un proces-verbal și i-a fost aplicată o amendă contravențională pentru calomnie.

Contactată de Media Azi, Svetlana Chesari a precizat că nu a recepționat procesul-verbal: „Nu am fost citată în modul corespunzător, nu am fost audiată și respectivul proces-verbal nu l-am recepționat. Din moment cel îl voi recepționa, o să întreprind toate măsurile de rigoare”.

Potrivit Codului contravențional, calomnia se sancționează cu amendă de la 2.400 de lei până la 3.600 de lei pentru o persoană fizică sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore. Oamenii legii nu au precizat în nota informativă suma cu care a fost amendată politiciana. 

Anterior, Media Azi a scris că Mariana Rață i-a înaintat o cerere prealabilă Svetlanei Chesari, în care solicita să-i prezinte scuze publice după acuzațiile lansate în cadrul dezbaterilor electorale care au avut loc în studioul televiziunii pe 23 iunie. În platou, Chesari a acuzat-o pe moderatoare că ar fi părtinitoare și ar fi acționat în interesele unui anumit partid.

Mariana Rața (stânga), Svetlana Chesari (dreapta). Sursa foto: Captură video TV8