Eşti aici

Lilian Buștiuc, noul proprietar al posturilor Canal 2 și Canal 3: Vrem să le dezvoltăm, să devină atractive pentru telespectatori

22 Ianuarie 2020
2205 afişări
Lilian Buștiuc, noul proprietar al companiei Telestar Media, care deține licențele de emisie pentru televiziunile Canal 2 și Canal 3, a declarat pentru portalul Media Azi că planifică să dezvolte în continuare afacerile preluate de la Oleg Cristal, fostul consilier de imagine al lui Vlad Plahotniuc. Tranzacția încheiată între cei doi, ambii din anturajul fostului lider democrat, trezește suspiciuni printre experți.

Lilian Buștiuc a intrat în proprietatea Telestar Media SRL în primele zile ale anului curent, scrie mold-street.com. „Este un plan mai îndelungat. Să vedem care este situația actuală, unde suntem și o să stabilim niște planuri de viitor. Ideea principală este de a dezvolta aceste posturi încât să devină atractive pentru orice spectator”, ne-a declarat omul de afaceri. El a adăugat că va obține banii necesari pentru investiții din vânzarea publicității, iar în caz de necesitate se va împrumuta de la bănci.

Anterior, Lilian Buștiuc a administrat și alte active media din holdingul ex-liderului PD, iar de curând a renunțat la calitățile de fondator şi administrator al întreprinderii Media Content Distribution care deţine drepturile de emisie pentru postul TV Canal 5 și postul de radio Maestro FM. Potrivit mold-street.com, locul său a fost luat de Cătălin Golban. „La Canal 5 nu mai sunt fondator. Mai este o perioadă de trecere, până am să predau toate dosarele, treburile și planurile care au fost inițiate. Cred că într-o lună, maxim două, o să facem acest lucru”, ne-a explicat Buștiuc.

Trecerea proprietății de la o persoană din anturajul lui Vlad Plahotniuc către o alta din același cerc trebuie privită cu multă suspiciune, consideră Petru Macovei, director executiv al Asociației Presei Independente. Acesta crede că Plahotniuc ar dori astfel să-și securizeze proprietățile și oamenii din anturaj. „Nu s-a schimbat nimic de fapt. Proprietarul real, Plahotniuc, face încă o încercare de a securiza afacerile în domeniul media, înregistrându-le pe o persoană interpusă. Probabil că există o temere că oamenii din anturajul său ar putea fi urmăriți”, consideră Macovei.

Telestar Media a fost fondată pe 2 mai 2017 și are un capital social de o sută de mii de lei. Adresa juridică a companiei se află pe strada Ghioceilor 1, sediul posturilor radio și TV afiliate lui Vlad Plahotniuc. Tot în mai 2017 Oleg Cristal a devenit proprietarul Canal 2 și Canal 3, care până atunci aparţineau oficial General Media Group Corp a lui Vlad Plahotniuc. Cristal nu a răspuns apelurilor telefonice ale Media Azi.

Sursa foto: Facebook.com/Lilian Buștiuc