Eşti aici

Mai multe instituții media au avut dificultăți în reflectarea evenimentelor de duminică

07 Septembrie 2015
1651 de afişări
Potrivit Ziarului de Gardă, unui jurnalist de la această publicație i s-a fi refuzat accesul la concertul din 6 septembrie organizat la MoldExpo de compania de telefonie mobilă Unite, parte a Companiei de stat Moldtelecom. Reporterul ZdG, Tatiana Beghiu ne-a spus că a fost oprită de oamenii legii, care nu i-au permis să intre la concert și să facă poze.
„Am ajuns la ora 14.00 la MoldExpo,  ca să reflectez evenimentul, însă mi s-a spus că nu este permis accesul cu aparatul foto”, relatează jurnalistă.

În aceeași zi, postul de televiziune Jurnal TV a anunțat că Moldtelecom, precum și mai mulți operatori de cablu  ar fi sistat transmisiunea acestui post în mai multe localități din țară.
Potrivit unei știri publicate pe site-ul postului, emisia Jurnal TV ar fi fost sistată în Drochia, Cahul, precum și în satul Sireţi, raionul Străşeni, iar în sectorul Botanica postul tv respectiv ar fi fost sistat de operatorul Excelenter-Com "Delta".
Și-a exprimat  îngrijorarea față de tentativele de a bloca activitatea Jurnal TV și Avocatul Poporului,  Mihail Cotorobai: „Libertatea de exprimare şi libertatea de întrunire şi de asociere constituie drepturi fundamentale ale omului, consfinţite de Constituţia ţării şi tratatele internaţionale la care Republica Moldova este parte, asigurarea respectării, garantării acestor drepturi fiind o obligaţie a statului”, se arată într-un comunicat de presă.

Media Azi a contactat operatorul de cablu și a rugat să comenteze situația. Directorul Excelenter-Com "Delta", Andrei Kasimov, a negat  faptul că în decursul zilei de duminică ar fi fost sistată emisia Jurnal TV. El a mai spus că administrația întreprinderii va cere Procuraturii Generale și  Consiliului Coordonator al Audiovizualului să investigheze cazul.   „JurnalTV nu a verificat informația, este o calomnie care ne prejudiciază reputația și vom insista ca postul tv să-și ceara scuze publice”, ne-a spus Andrei Kasimov.
 
Aceași reacție a avut și Compania Moldtelecom. Solicitată de noi,  Irina Vicol, specialist principal PR, ne-a relatat că pe adresa instituției nu a parvenit oficial nicio plângere din partea postului de televiziune Jurnal TV și nici din partea vreunui abonat. „Ne-am autosesizat cu privire  la acest subiect și în urma verificărilor nu a fost depistată nicio defecțiune în difuzarea postului Jurnal TV”, ne-a declarat Irina Vicol. 

Sursă foto: http://glenlands.com