Eşti aici

Mai multe organizaţii ale societăţii civile au declarat boicot postului Pro TV Chișinău

21 Ianuarie 2015
1986 de afişări
Centrul Analitic Independent “Expert-Grup” a publicat marți, 20 ianuarie, o declarație prin care anunță boicot instituției Pro TV Chișinău pentru sfidarea codului deontologic odată cu publicarea reportajului de la Ungheni.

“Expert-Grup deține un set de valori pe care ni le-am asumat încă de la fondarea organizației, printre care promovarea unui comportament public demn, responsabilitate socială și, nu în ultimul rând, respectarea demnității umane.  În momentul în care activitatea noastră se intersectează direct cu un personaj sau entitate care dă dovadă de lipsă crasă de respect față de aceste valori, suntem nevoiți să luăm atitudine”, se spune în declarația publicată pe pagina electronică a organizaţiei.

Semnatarii declaraţiei sunt indignaţi de faptul că Pro TV încă menține pe site-ul său reportajul în cauză şi nu se încumetă să ofere niciun fel de scuze publice.

Boicotarea postului de televiziune Pro TV Chișinău va presupune: refuzul ”Expert Grup” pentru orice cerere sau rugăminte de a interveni pe marginea oricărui subiect; refuzul de a trimite comunicate de presă și informații despre produsele elaborate de către Expert-Grup; refuzul de a trimite jurnaliştilor de la acest post tv invitații la evenimentele publice ale organizaţiei.

Boicotul va dura până când postul de televiziune Pro TV Chișinău își va prezenta scuzele publice de rigoare și se va angaja public să respecte regulile deontologice jurnalistice.

De asemenea, echipa Centrului a îndemnat instituțiile publice, guvernamentale sau non-guvernamentale, experții și analiștii independenți să urmeze acest boicot și să promoveze astfel respectul pentru demnitatea umană, onoarea și bunul-simț în întreaga societate.

Apelul ”Expert Grup” a fost susţinut deja de Asociația pentru Politică Externă, Fundația Est Europeană, Centrul de drept al femeilor, Clubul politic al femeilor 50/50, Platforma Societății Civile „Pentru Europa” şi Centrul de Resurse Juridice din Moldova.

Declarația “Expert-Grup” poate fi accesată AICI.