Eşti aici

Mai multe posturi tv nu sunt gata să ocupe un loc în Multiplexul A. Membra CCA, Mariana Hadârcă- Onceanu: „Radiodifuzorii trebuie susținuți”

08 Iunie 2017
2131 de afişări
Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a acceptat solicitările a trei posturi de televiziune - Agro TV, Jurnal TV și Canal Regional de a li se oferi un răgaz de șase luni până la încheierea contractelor de participare în Multiplexul A.

Managerii acestor instituții și-au motivat cererile prin faptul că în prezent nu dispun de resurse financiare suficiente pentru a trece la transmisiunea în format digital, chiar dacă au câștigat concursul de suplinire a sloturilor în Multiplex. Totodată, CCA a aprobat cererea parvenită de la conducerea postului „Familia Domașnii” de a renunța la slotul pe care trebuia să-l ocupe.

La ședința CCA de joi, 8 iunie, a participat și directorul ÎS „Radiocomunicații”, Mihail Iacob, care nu a fost de acord cu cerințele posturilor tv, afirmând că  instituția pe care o reprezintă a investit în construcția Multiplexului. Acesta a adresat un mesaj către radiodifuzori, „să nu blocheze procesul de trecere la televiziunea digitală”. De asemenea, el a precizat că atât timp, cât sloturile din Multiplexul A nu sunt ocupate, nu poate fi dat în exploatare Multiplexul B.

Întrebați de membrul CCA, Iurie Colesnic, care sunt garanțiile că peste șase luni vor dispune de bani, managerii au menționat că acum încearcă să găsească soluții. „Noi discutăm cu două organizații internaționale, care ar putea să finanțeze câteva proiecte, să ne ofere sprijin în calitate de grant”, a răspuns Ludmila Topal, producătoarea Canal Regional.

Membra CCA, Mariana Onceanu-Hadârcă, a calificat situația privind trecerea la digitalizare drept „o problemă gravă”. În opinia ei, radiodifuzorii trebuie să fie susținuți, deoarece în caz contrar publicul riscă să piardă din diversitatea mijloacelor de informare.