Eşti aici

Marian Pocaznoi și-a prezentat demisia din funcția de președinte al CCA

07 Octombrie 2014
2829 de afişări
Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Marian Pocaznoi, și-a prezentat, astăzi, demisia din funcția de șef al instituției. Președinte al CCA a fost ales Dinu Ciocan.

Pocaznoi şi-a motivat decizia prin faptul că mandatul său va expira pe 6 noiembrie curent și ar dori să evite eventualele suspiciuni sau chiar acuzații la adresa CCA, care ar putea apărea în campania electorală. ”Ținând cont de responsabilitatea şi rolul Consiliului Coordonator al Audiovizualului în campania electorală, am considerat oportun să-mi depun mandatul de preşedinte al CCA, pentru ca instituţia pe care o reprezint să nu fie acuzată că este condusă de un preşedinte cu mandatul expirat şi pentru a evita eventualele speculaţii la adresa autorităţii de reglementare audiovizuală”, a declarat el.

Totodată, Pocaznoi a precizat că va continua activitatea la CCA în calitate de membru al consiliului, până va fi numit un succesor în locul său. ”Legea cu privire la statutul persoanelor cu funcţii de demnitate publică prevede expres că, în cazul expirării mandatului, membrul are dreptul să-și continue activitatea până la numirea succesorului de competență”, a menționat ex-președintele CCA.

În cadrul aceleiaşi ședințe, după acceptarea cererii de demisie a lui Marian Pocaznoi, în funcţia de preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului a fost ales Dinu Ciocan. Noul preşedinte activează în cadrul CCA din 2004, iar începând cu anul 2011 este membru al consiliului.

Sursa foto: Arhiva IPN