Eşti aici

MediaRing cu Luiza Doroșenco, directoarea Centrului Media din Tiraspol

04 Noiembrie 2016
1688 de afişări
În aprilie 2016, în stânga Nistrului a fost interzis accesul cameramanilor și fotografilor în sala de ședințe a sovietului suprem din regiune. În septembrie curent, deputații de la Tiraspol au adoptat mai multe legi restrictive ce țin de mass-media, calificate de jurnaliști drept încercare de a introduce cenzura și a limita libertatea de exprimare.

Ce se întâmplă în mass-media de peste Nistru? Cu ce probleme se confruntă jurnaliștii și organizațiile de media din regiune? La acestea și la multe alte întrebări va răspunde invitata noastră la MediaRing, Luiza Doroșenco, directoarea „Centrului Media” din Tiraspol.

Luiza Doroșenco este directoarea „Centrului media” din Tiraspol din anul 2009. Anterior, a activat în calitate de redactor al ziarului „Pridnestrovie”, iar în perioada 2007-2008 a fost profesoară la catedra de jurnalism a Universității "T.G. Șevcenko” din Tiraspol, instituție pe care a absolvit-o în anul 2006.

Printre obiectivele „Centrului Media” sunt asigurarea independenței, libertății de exprimare  și libertății presei  din regiune. În prezent, Centrul Media, în parteneriat cu RISE Moldova, realizează proiectul „Jurnalism de calitate pentru democrație”, cu participarea jurnaliștilor de investigație de pe ambele maluri ale Nistrului.

Așteptăm întrebările dumneavoastră pentru Luiza Doroșenco timp de o săptămână – (4 – 11 noiembrie) la adresa electronică: mediaazi.ring@gmail.com.